I ett tidigare inlägg har vi skrivit om den alltid omdiskuterade frågan ”öppna kontorslandskap eller inte”, varpå vi kom fram till att det faktiskt finns både för- och nackdelar. Precis som med allt annat, med andra ord. Vi människor är alla unika och bara för att en sak passar den ena, behöver det inte passa den andra. Dessutom ska en komma ihåg att det finns ytterligare alternativ, för den modige.

I en artikel här kan man exempelvis läsa om det senaste: pop up-kontor i hemmet. Det är helt enkelt ett kontor i någons hem, där det är öppet för frilansare (eller andra som inte har ett fast kontor att gå till) att komma in och jobba.

Det hela är framtaget av nätverket Hoffice som sedan några år sedan sakta men säkert börja sprida sig över både sverige och andra kringliggande länder. Det grundaren av nätverket säger sig sträva efter är att skapa arbetsro och i och med att många känner en svårighet i att hyra arbetsplats blir pop up-kontor väldigt välkomnande.

Några av de fantastiska fördelarna med den alternativa arbetsplatsen är variationen och möjligheterna att arbeta var som helst – men dessutom att man konstant möter nya kollegor. Och en ruljans mellan de en arbetar med är väldigt utvecklande och ger allt som oftast nya roliga arbetsidéer.

Även någonting arbetsgivare bör ta till sig

Självklart är detta någonting som inte riktigt fungerar för de som är fast anställda och har ett kontor att gå till, men vardagsrum soffa moderndet är ändå någonting som arbetsgivare bör ta till sig. Som exempelvis kan en arbetsgivare, kanske en gång i kvartalet, låta en arbetsgrupp inreda ett rum – för att få en ”hemma hos”- känsla. Det kommer göra att kontoret får mer variation och dessutom kommer det att kännas mer glädje i att gå till arbetet istället för att mötas av ”samma gamla vanliga”.