Kryptovalutor är något som varit på tapeten ganska länge, och åsikterna om detta skiljer sig såklart åt. Det finns dem som tjänat massor av pengar på kryptovalutor och tycker att det är spännande att handla med, medans andra tycker tvärtom. Här får du lära dig om hur man börjar investera i kryptovalutor och om några som är populära just nu. 

Oavsett om du är sugen på att köpa iota, bitcoin eller något annan kryptovaluta så får du här grundläggande info som rör området. Det kan både vara spännande och läskigt att investera i kryptovaluta, och det viktigaste är att du inte investerar mer än vad du har råd med och att du ser det som en kul grej innan du kan ta det till en seriös nivå. Det gäller att lära känna hur man gör och hur det fungerar. På sikt kan det bli en långsiktig investering och ett sparande.

Hur köper du kryptovalutor

Att köpa kryptovalutor handlar om att investera i något som växer i värde. Bitcoin är den mest kända kryptovalutan och det finns massor av solskenshistorier om folk som investerat i detta och åt senare blivit rika som troll. Även Iota och Etherum är populära. Du köper och lagrar kryptovaluta i olika växlings- och betalningsverktyg anpassade för digitala valutor, läs mer, och det gäller att köpa när priset ligger lågt. Dock är det så att kryptovalutor är ganska oförutsägbara så det gäller också att slå till på känsla. Håll koll på pris på olika valutor oh lär känna marknaden, och slå till när priset är lågt.

Problematik

Det finns såklart problematik med denna typ av valutor, till exempel Bitcoin. Detta är bland annat att valutan används för att köpa och handla med illegala varor som vapen och annat, och valutan har sänts till en anonym användare. Det har också hänt att hackare slutit Bitcoin, skriver Expressen. Så det gäller att vara på sin vakt och ha koll på vad som är okej och inte.

Här får du lära dig mer om Iota och varför denna kan vara lönsam 2018