Som tur är finns det många bra sätt att börja spara pengar på, allt för att man ska kunna leva ekonomiskt och klara av den sista veckan varje månad. Blir det knapert kan man såklart ta ett smslån, men det bästa vore om man kunde leva på sina egna pengar.

spargrisIbland går det inte alltid som man tänkt sig i slutet av varje månad. Ibland när kontot börjar sina och man på något sätt måste försörja sig ändå, kan det vara skönt att ha en back up.  Därför är det viktigt att man lär sig att spara undan pengar för att hela tiden ha en buffert att använda sig av, i de fall när det blir akut. Har man inte lyckats med detta kan man istället ta ett smslån på 1000kr till exempel för att kunna leva den sista veckan på månaden. Sedan kan man betala tillbaka lånet när nästa lön kommer.

Här nedan kommer några bra tips för att man ska lära sig spara pengar.

Spara pengar som experterna

Målet varje månad är att kunna klara sig på egna ben, helt utan smslån eller andra krediter. Därför är det smart att spara undan några kronor varje gång lönen dimper ner på kontot. På Dagens Industri tipsar man om att man ska försöka spara undan 10 procent av sin månadsinkomst. Med tiden kommer kontot att växa vilket öppnar dörrar för att börja placera pengarna på olika sätt som gör att de växer med tiden.

Helt beroende på hur de fasta utgifterna ser ut tillsammans med sin månadsinkomst finns olika möjligheter till sparande. I Sverige är man faktiskt duktig på att spara undan pengar. Enligt en undersökning gjord av Sifo spar sju av tio svenskar ihop till en reskassa varje år, skriver Aftonbladet. Detta möjliggör att man kan ta sig iväg på semester en gång per år.