Allt fler företag har som policy att låta medarbetare jobba hemma några eller vissa dagar i veckan. Vad kan behövas även i hemmakontoret som de allra flesta arbetsplatser har?

hemmakontorDet viktigaste på att större kontor där de allra flesta sitter i ett öppet kontorslandskap är bland annat rumsavdelare och ljuddämpande skärmväggar och tavlor. På www.soundab.se går det att hitta allt du behöver kring detta.

Om du jobbar i ett öppet kontorslandskap på din arbetsplats så kan det vara bra att även ha ett tyst och mysigt hemmakontor att variera med. I en artikel i TechWorld går det att läsa om hur allt fler väljer att jobba på distans. Med snabb uppkoppling och smarta digitala verktyg är detta mer än möjligt, det blir allt mer populärt. Det är dessutom så att medarbetare som tillåts jobba hemma litar mer på sina chefer och tenderar att stanna längre på arbetsplatsen. Många upplever att de blir mer produktiva på distans samt att de känner sig befriade. Sedan kanske många gärna ändå träffar sina kollegor ansikte mot ansikte några gånger i veckan, men att kunna jobba hemma när det finns möjlighet till det är underskattat. I en annan artikel här går det att läsa om hur det ofta är skeptiska chefer som är de som bromsar jobb hemifrån:

Att själv få bestämma när och var man jobbar ses som en förmån. Men det är inte alltid möjligt, och det är inte alltid en syn som delas av chefen visar en ny rapport – Computer Sweden

Populärt med Co-working spaces även i Stockholm

Det finns även något som kallas för techhubbar, som det går att läsa om i bland annat Dagens Industri Digital. Detta är kontor som samlar entreprenörer under samma tak för att ta del av utrustning, kontakter och råd, co-working space kallas det med ett annat ord på engelska.