Något som det blivit allt viktigare för företag att arbeta aktivt med är hanteringen av olika kemikalier. Vissa företag försöker sluta med kemikalier helt medan andra ser till att kemikaliehanteringen är den allra bästa.

16960411-precipitates

Inom en snar framtid ska alla konsumenter ha möjligheten att handla giftfria kläder, skriver Skövde Nyheter. En kampanj pågår just nu om att ha giftfria kläder inom ett par år och redan nu har ett tjugotal klädföretag skrivit under ett löfte om detta. Bland de som redan har gjort konkreta framsteg är klädkedjorna HM och Zara. Några andra som skrivit under, men som ännu inte gjort så mycket på området är Esprit och Nike. Varför företagen är så måna om att ta steget mot giftfria kläder beror på att det har blivit ett säljargument och att allt fler konsumenter kräver detta.

Se över kemikaliehanteringen

Och att många företag försöker gå mot mer giftfria produkter är självklart väldigt bra både för hälsa och miljö. Har man möjligheten att skippa kemikalierna bör man verkligen göra det. Sedan finns det även företag som måste hantera kemikalier för att få fram de produkter som de tillverkar. Då gäller det istället att se till att den kemikaliehantering som sker är den allra bästa. Detta kan man bland annat ta hjälp av från externa aktörer med erfarenhet av detta.

Gör det säkrare

Är man ett företag som hanterar mycket kemikalier finns en stor risk för olycksfall och det gäller verkligen att man ser till att minska olycksrisken då. I NWT kan man läsa om företaget Nordic Paper som har en stor fabrik där man hanterar mycket kemikalier. De har verkligen jobbat hårt med sitt säkerhetsarbete och detta har gett resultat. På 520 dagar har ingen kommit till skada eller varit med om en olycka i fabriken.