Funderar du på att ge dig in i lånebranschen? Gör dig själv en tjänst och läs på lite om läget innan du bestämmer dig. Vad är på gång lagmässigt och hur kan det påverka dig som företagare?

person-apple-laptop-notebook-largeExakt vad sms-lån är råder det olika meningar om, kanske för att det finns massor av olika aktörer på marknaden – och att vissa är mer seriösa än andra. Nu vill bland annat Finansmarknadsminister Per Bolund sanera bland snabblåneföretagen, detta enligt Sveriges Radio, i en nyligen publicerad artikel. Dessutom vill Bolund att myndigheter som Konsumentverket och Finansinspektion ska kunna göra mer för att personer som inte kan betala tillbaka helt enkelt inte ska kunna ta lån. Mer information om smslån kan en få på bland annat nätet.

Samtidigt som det talas om regelskärpningar ökar antalet personer som faktiskt kan betala tillbaka lånen:

Antalet personer som inte klarar av att betala tillbaka sina snabblån minskade förra året – Aftonbladet

En lukrativ men föränderlig marknad

Det är en lukrativ marknad för de som väljer att slå sig in på just snabblån. I alla fall för vissa som var tidigt ute och etablerade sig när dessa lån blev populära bland konsumenter. Men för den som står redo att ge sig ut på lånemarknaden gör gott i att läsa vad som är aktuellt angående lagändringar och skärpning av låneregler.

Regeringen överväger ett räntetak på snabblån, rapporteras det om i en artikel i Svenska Dagbladet. Men inte bara detta utan även sanktioner mot bristfälliga kreditprövningar och skärpta regler när det kommer till hur företag marknadsför sina lånetyper. Detta presenterades i en utredning i september.