Ett rekordstort intresse visade invånarna i Filipstad under vårens starta-eget kurs. Totalt deltog 13 personer under årets första kurs och till hösten väntar en ny kurs med 10 nya deltagare. I Finspång väljer allt fler med utländsk bakgrund att starta företag.

 

Många entusiastiska personer

Det växer så det knakar – allt fler startar idag företag jämfört med för 20 år sedan. Samtidigt vill allt fler gå en kurs om hur de startar ett företag. Det vittnar Nyföretagarcentrum i Filipstad om sedan deras starta-eget kurs lockade till sig hela 13 personer under våren. Inledningsvis var ledningen hos Nyföretagarcentrum osäkra på om kursen skulle attrahera tillräckligt många deltagare i  staden. Men efter att totalt 23 personer valde att söka till kursen under året har ledningsgruppen uttryckt glädje över den positiva nyheten. Sven-Åke Kvaldén förklarar att de inte på långa vägar kunde tro att uppslutningen skulle bli så stor.

3611342-serious-manager-interviewing-a-male-applicant

Stor blandning mellan åldrar

Till deltagarna kan det även noteras att det är en stor demografisk spridning. Deltagare i åldrarna 19-55 år, med en knapp majoritet kvinnor, slöt upp under den första lektionen. Under samma kväll introducerades även en grund om vikten av att ha en god affärsidé och hur man enklast gör en affärsplan. Den följande lektionen omfattade allt från vad de bör tänka på när det kommer till sälj- och marknadsföring, samt blev tipsade om olika e-handelsprojekt som Filipstad deltar i.

 

Allt fler entreprenörer med utländsk bakgrund

Hos Nyföretagarcentrum i Finspång kan de konstatera att allt fler ungdomar med utländsk bakgrund väljer att starta företag. En positiv nyhet, menar Fredrik Sundqvist. 20% av de som söker sig till Nyföretagarcentrum i Finspång har idag utländsk bakgrund, och det är en trend som fortsätter att stiga.

 

Ta hjälp av en expert

Om du väljer att istället anlita en konsult för att hjälpa dig kick-starta ditt företag finns det flera fördelar med ett sådant val. Hos http://www.modernekonomi.se/ kan du bland annat hitta hjälp gällande firmaregistrering, bolagsbildning, ansökan om f-skatt och momsregistrering.